NFC – Near Field Communication

Hoewel we ons dienstenaanbod zeer bewust beperkten tot ‘print’ (gedrukte media), verliezen we uiteraard het toenemend belang van het internet en de online marktplaats niet uit het oog.
We staan vandaag gelukkig aan het begin van een zeer boeiende evolutie inzake technieken die de brug zullen weten te slaan tussen de kracht van een fysiek printmedium en een laagdrempelige connectie met het internet. NFC of languit ‘Near Field Communication’ is een veelbelovende techniek die hierin alvast een zeer prominente rol belooft te spelen.

In essentie wordt gebruik gemaakt van een kleine radiofrequentie chip die over korte afstand een signaal uitzendt dat kan worden ontvangen door de laatste generatie Smartphones en Tablets. Het signaal dat de chip uitstuurt betreft over het algemeen een URL-adres en kan een Smartphone- of Tabletgebruiker rechtstreeks vanuit uw printmedium naar uw website, een specifieke landingspagina, Maps-locatie, of andere nuttige online functionaliteit verderleiden.
Reeds vandaag zijn wij bij Select Mail bezig met het integreren van NFC in digitale druk waardoor u de technologie desgewenst kan toepassen in de context van een mailing.

Brugstraat 182 - 9880 Aalter
Tel. +32 9 325 78 77 selectmail@thooft.be